Infomomenten

Een keer per maand organiseren we een infomoment over een bepaald thema. Idee├źn waar het infomoment rond kan draaien, mogen steeds doorgegeven worden.

Infomoment Ondersteunend thuis wonen

Infomoment Ondersteunend thuis wonen

Dinsdag 19 september organiseert LDC De Essentie in samenwerking met Solidaris een nieuw infomoment.

In deze vorming krijg je verschillende pistes aangereikt hoe mensen langer in hun thuissituatie kunnen blijven mits ondersteuning van thuiszorgdiensten en hulpmiddelen. De verschillende thuiszorgdiensten worden toegelicht en de verschillende hulpmiddelen worden geïllustreerd. Aansluitend wordt een marge ingebouwd om op persoonlijke vragen in te gaan.

We vragen om vooraf in te schrijven.

Minimaal aan deelnemers: 15 personen

Infomoment "Vroegtijdige zorgplanning"

Infomoment "Vroegtijdige zorgplanning"

Als je zorg nodig hebt, moet je soms moeilijke keuzes maken. Nog moeilijker wordt het als jouw naasten keuzes in jouw plaats moeten maken zonder jouw mening te kennen.

Nadenken over jouw wensen en voorkeuren voor jouw toekomstige zorg, en erover spreken met naasten en zorgverleners, dat is vroegtijdige zorgplanning.

Vroegtijdige zorgplanning geeft jezelf en je naasten gemoedsrust, en biedt zorgverleners een houvast om de zorg zo veel mogelijk af te stemmen op jouw noden en wensen. Zo geef je meer kwaliteit aan je leven en uiteindelijk ook aan je levenseinde.

Het is een samenwerking met Ferm Essen Centrum.

Gelieve vooraf in te schrijven.