Sport en ontspanning

In ons lokaal dienstencentrum kan je ook terecht voor heel wat ontspannende activiteiten. Raadpleeg gerust onze activiteitenkalender om te kijken wat er deze week te doen is.

Gezelschapsspellen

Gezelschapsspellen

Zin om na het buurtrestaurant nog even te blijven voor een gezellige babbel en een leuk spel? Ga je voor Rummikub, een potje Scrabble, of speel je liever een spelletje schaak of dammen op het dambord in onze beweegtuin? Kom gerust samen met wat vrienden tot hier. Elke maandagnamiddag worden de spelletjes uit de kast gehaald.

 

Groepsturnen

Groepsturnen

Bewegen is gezond en blijft belangrijk. Omdat samen bewegen leuker is dan alleen, kan je bij ons iedere maandagochtend deelnemen aan het groepsturnen onder leiding van kinesist Ruud. We starten om 10.30 uur!

Prijs

Gratis!

Inschrijven

Niet verplicht

Creatieve hobbyclub

Creatieve hobbyclub

Ga je liever met iets creatiefs aan de slag?

Elke maandag organiseren we aansluitend aan het buurtrestaurant onze creatieve hobbyclub! Je mag je eigen handwerk of creatief project meebrengen en zo kan je er gezellig in het bijzijn van andere buurtbewoners aan werken.

Verder hebben we ook patronen om diertjes te haken. De gemaakte knuffeltjes willen we graag schenken aan Beter Beestjes. Dit initiatief schenkt elk kindje dat op Spoed van AZ Klina terecht komt, een knuffeltje om de pijn te verzachten.

Onze beweegtuin

In de voortuin van ons Lokaal Dienstencentrum vind je onze dynamische tuin. Beweeg je graag in openlucht, kom dan zeker een kijkje nemen. De toestellen zijn voor iedereen in de buurt vrij te gebruiken.

Rolstoelfietsen

Rolstoelfietsen

De gemeente Essen en G-Sport Vlaanderen stellen een rolstoelfiets ter beschikking. De fiets kan zowel door toeristen als Essenaren gratis ontleend worden. Hiervoor moet wel een reservatie gedaan worden (3 dagen op voorhand!) bij VVV de Tasberg. Vanaf 3 april 2022 kan je de fiets weer reserveren en staat hij klaar voor gebruik door iedereen. Er wordt wel een waarborg van €100 gevraagd. De reservatie van de rolstoelfiets dient dus bij het VVV kantoor te gebeuren, het ophalen van de fiets gebeurt bij WZC Sint-Michaël, waar ook LDC De Essentie zich bevindt.

Voor meer informatie kan u terecht op: 03 6771991

Bloemschikken

Bloemschikken

Elke maand kan je in ons lokaal dienstencentrum in groep en onder begeleiding een prachtig bloemstuk maken.

Hou onze activiteitenkalender in de gaten om je hiervoor tijdig in te schrijven, de plaatsen zijn namelijk beperkt!

 

Prijs

Afhankelijk van de kost van de bloemen. Informeer gerust vrijblijvend.

Inschrijven

Bel naar 03 637 52 39 voor meer informatie.